ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK – STANDARD MŰKŐDÉS – szerződés minta (draft)

Figyelem! Az alábbi szálláshirdetési feltétel mintapéldánynak minősül. Az eredeti, szerződő felek adataival ellátott szerződés, a szálláshely regisztrációja során kerül megkötésre. Az alábbi mintapéldány segítségével, regisztráció előtt pontosan tájékozódhat a partner az együttműködés feltételeiről. Jelenlegi partnereink az alábbi linken tekinthetik meg az érvényes szálláshirdetési feltételeket: https://travelminit.hu/hu/admin/szerzodesek

1. Bevezető

1.1. A Travelminit szálláshirdető oldal működtetői, a szálláshirdető partnereivel közösen, jelen szálláshirdetési feltételek által, olyan szabályozott és hosszú távú együttműködési környezetet kívánnak biztosítani, amelyben mindkét fél pontosan ismeri a lehetőségeket és a szabályokat. Kérjük az alábbi szálláshirdetési feltételeket figyelmesen végigolvasni, a benne foglaltakat megérteni és maradéktalanul betartani. Úgy gondoljuk, ez a sikeres és korrekt együttműködés alapja.

2. Általános információk és meghatározások

2.1. A „TRAVELMINIT INTERNATIONAL S.R.L.” (Székhelye: 400267 Cluj-Napoca, Str. Gării, Nr. 21, în Liberty Technology Park, corpul D, intrarea D1, biroul 1B, Jud. Cluj, Romania; Cégbejegyzés száma: J12/546/15.02.2018; Cég adóazonosítója: RO38869249), továbbiakban „Travelminit”, jogosult szálláshirdetési és szállásfoglalási szolgáltatást működtetni a "www.travelminit.eu", "www.travelminit.hu", "www.travelminit.ro", "www.travelminit.com" weboldalakon, valamint más partneroldalakon.

2.2. A Travelminit szálláshirdetési és utazási portálon regisztráló, Szálláshirdető és szállásfoglaló rendszert igénybe vevő ügyfél, továbbiakban „Szálláshirdető”, tudomásul veszi, és egyben elfogadja az alábbi szálláshirdetési feltételeket.

2.3. A tömörítés érdekében minden természetes vagy jogi személyt, aki a Travelminit rendszerén keresztül (weboldalon, telefonon, e-mailben vagy más kapcsolattartási mód által) érdeklődést küld, szállást foglal, illetve ténylegesen igénybe veszi a Szálláshirdető által felkínált szolgáltatásokat, „Szállásfoglaló”-nak nevezzük.

2.4. Szálláshirdető és szállásfoglaló rendszer: A Travelminit online, offline és/vagy egyéb rendszere és platformja, mely segítségével a Szálláshirdető elérhetővé teszi a szolgáltatásait, és amelyen keresztül a Szállásfoglaló megrendeli a Szálláshirdető által kínált szolgáltatásokat.

2.5. Szerződés tárgya: A Travelminit biztosítja a Szálláshirdető számára a szállásfoglalási és szálláshirdetési rendszerhez való hozzáférést, jelen feltételekben meghatározottak szerint.

2.6. Jelen szálláshirdetési feltétel, mint együttműködési szerződés (továbbiakban „Szálláshirdetési feltétel”) biztosítja a Travelminit és a Szálláshirdető közötti szerződéses viszonyt. Jelen szerződés, elektronikus formában kerül megkötésre/elfogadásra a regisztráció pillanatában. Az „Adatvédelmi nyilatkozat” (https://travelminit.hu/hu/adatvedelmi-nyilatkozat) és a „Felhasználási feltételek” (https://travelminit.hu/hu/felhasznalasi-feltetelek) rész, a „Szálláshirdetési feltételek" kiegészítőjeként használandó és értelmezendő.

2.7. A Travelminit fenntartja a jogot, hogy a regisztráció során létrejött elektronikus szerződéskötés mellett, további/papíralapú/kiegészített szerződéskötést eszközöljön. A szálláshirdetés aktiválása, valamint a szolgáltatás biztosítása további/papíralapú/kiegészített szerződéskötéshez köthető.

2.8. A Szálláshirdetési feltételeket a Travelminit bármikor módosíthatja, indoklás nélkül is, azzal a kötelezettséggel, hogy az új verziót 5 nappal a hatályba lépés előtt a Szálláshirdető rendelkezésére bocsátja. A Szálláshirdetési feltétel új verzióját a következő két módon érheti el a Szálláshirdető: (a) a Travelminit e-mailben értesíti a Szálláshirdetőt az általa megadott kapcsolattartó e-mail címen (b) az aktuális és korábbi verziókhoz folyamatos hozzáférést biztosít a Szálláshirdető számára, a saját felhasználói felületén, „Szerződés” menüpont alatt. Amennyiben a Szálláshirdető nem ért egyet a Szálláshirdetési feltételt érintő módosításokkal, akkor lehetősége van eljárni a 11. pontban meghatározottak szerint.

3. Szálláshirdetés tartalmára vonatkozó információk

3.1. A Travelminit vállalja a Szálláshirdető által elhelyezett (szállás adminisztrációs felületen feltöltött) hirdetések megjelenítését a Travelminit rendszerében azzal a céllal, hogy a Szálláshirdetőnek a szállással kapcsolatos szolgáltatásait népszerűsítse.

3.2. A Szálláshirdető csak szállással kapcsolatos hirdetést tölthet fel a Travelminit oldalaira, amely nem tartalmazhat sértő elemeket semmilyen szempontból, senki számára. Minden feltöltött információnak, képnek és egyéb dokumentumnak a hirdető saját tulajdonát kell képeznie, a feltöltött információk nem sérthetnek szerzői jogokat. A Szálláshirdető az általa feltöltött információkért teljes felelősséget vállal bármilyen hatósági szervvel szemben.

3.3. A Szálláshirdető felelőssége az általa regisztrált szállás(ok)hoz tartozó információk helyes megadása és naprakészen tartása, ezeket a Szálláshirdető részére készített, a nap 24 órájában elérhető, jelszóval védett, szállásadminisztrációs felületen tud kezelni. A hirdetéssel kapcsolatos információkat a legjobb tudása szerint, a lehető legnagyobb pontossággal és részletességgel kell megadnia és naprakészen tartania.

3.4. A Szálláshirdető minden esetben, teljes mértékben felelősséget vállal az általa feltöltött információkért. Ez különösképpen vonatkozik azokra az esetekre, amelyekben a Szálláshirdető által feltöltött hirdetés nem felel meg a szálláshelyen tapasztalt körülményeknek. Az ilyen jellegű panaszok vagy kártérítési kérések miatt a Szálláshirdető felelősséget vállal.

3.5. Minden új szálláshirdetés csak moderálás/ellenőrzés után válik publikusan elérhetővé a Travelminit oldalain. A már aktív szálláshirdetéseken végzett módosítások utólagos moderálásban részesülnek. A moderálás célja a minőség javítása, mindazonáltal a Travelminit nem vállal felelősséget a Szálláshirdető által elhelyezett hirdetések tartalmának a valódiságáért. A hiányos hirdetések megjelenítését a Travelminit egyoldalúan felfüggesztheti.

3.6. A Szálláshirdető vállalja, hogy a Travelminit oldalain feltüntetett árakat és szolgáltatásokat biztosítani tudja a Szállásfoglaló (vendég) részére, a felárakat a Foglalási feltételek részben jelzi, illetve a hirdetéseihez tartozó árakat bruttóban (azaz ÁFA-val) adja meg és ajánlja ki.

3.7. A Travelminit minden sikeres foglalás esetében felkéri a Szállásfoglalót az igénybe vett szolgáltatások utólagos értékelésére és véleményezésére. Ezen vélemények a Travelminit által ellenőrzésre kerülnek a sértő tartalom, vulgáris nyelvezet és/vagy erőszak szításának kiszűrése érdekében, ugyanakkor a Travelminit a véleményeket minden esetben, a Szállásfoglaló által beküldött, eredeti formában jeleníti meg oldalain, a Szálláshirdető által feltöltött, a szálláshelyhez tartozó információk mellett. A Travelminit sem önös érdekből, sem a Szálláshirdető kérésére nem módosítja a vélemények tartalmát, sem a hozzájuk tartozó értékeléseket.

3.8. A Travelminit a Szálláshirdető által feltöltött hirdetéseknél nem jeleníti meg a Szálláshirdető direkt elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím, saját weboldal stb.). Továbbá tilos a Szálláshirdetőnek a Travelminit oldalain (például a szállás saját leírásában) kapcsolati adatokat megadnia vagy erre utaló információkat feltüntetnie. A Szállásfoglaló és a Szálláshirdető közötti kommunikáció (foglalások, érdeklődések, írásos egyeztetések) kizárólag a Travelminit rendszerén keresztül történnek, mindaddig, amíg a foglalás meg nem valósul. A foglalás véglegesítése után a Travelminit elküldi a Szállásfoglalónak és a Szálláshirdetőnek egymás direkt elérhetőségeit (telefonszám, cím, kapcsolattartó személy neve). Adatvédelmi és kommunikációs okokra való tekintettel az e-mail cím nem kerül megosztásra a felek között, viszont a Travelminit üzenetküldő platformot biztosít a Szálláshirdető és a Szállásfoglaló számára a hatékony, írásos megbeszélések segítésére és rögzítésére.

4. Érdeklődés, foglalás, előleg, lemondás kezelése

4.1. A Travelminit jelenleg érdeklődés (árajánlatkérés) alapú szállásfoglalásra biztosít lehetőséget online felületen és telefonon keresztül, ugyanakkor fenntartja a jogot arra, hogy a későbbiek során „azonnali visszaigazolásos szobafoglalás” és/vagy „azonnali visszaigazolásos szálláscsomag-foglalás” lehetőségét is bevezeti.

4.2. Az ajánlatkérésen alapuló foglalás folyamatának magyarázata:

 • 1. lépés: A Szállásfoglaló a Travelminit rendszerén keresztül, ajánlatkérés vagy érdeklődés alapján küld szállásfoglalási igényt a Szálláshirdető felé.
 • 2. lépés: A Szálláshirdető egy adott foglalási igényt (ajánlatkérést) elutasíthat (teltház vagy egyéb okokra hivatkozva), vagy arra határidős ajánlatot adhat (megjelölve a szabad időpontot, összárat, szobaelosztást, foglalási feltételeket és más releváns információkat). Az ajánlatadás nem minősül végleges foglalásnak. A Szállásfoglalónak lehetősége van eldönteni, hogy szeretne élni vagy sem a Szálláshirdetőtől kapott ajánlattal.
 • 3. lépés: A foglalás véglegesítéséhez, a Szállásfoglalónak el kell fogadnia a kapott ajánlatot.
 • 4. lépés: Végül a szálláshirdetőnek vissza kell igazolnia (tudomásul vennie) a foglalást.

4.3. Ajánlatkérés alapú foglalás során a Szálláshirdető minden esetben, a Szállásfoglaló által kért szolgáltatásokra biztosít árat (csak szállás igénylése esetén csak szállásárat, ellátás igénylése esetén az ellátásárat is). Ajánlatadás során, az összes megrendelt és kiajánlott szolgáltatás árát (kivéve az idegenforgalmi adót), a foglalási igazoláson szereplő végösszegben kell feltüntetni. Nem engedélyezett ellentmondó ajánlatok megadása, a jutalékfizetés csökkentése céljából kisebb végösszeg megadása, sem a végösszeg megadásának elmulasztása vagy nulla értékű ajánlat megadása.

4.4. Ajánlatkérés alapú foglalás során, a Szálláshirdető, az általa kiajánlott szolgáltatásokat köteles fenntartani a Szállásfoglaló számára, az ajánlatadás során magjelölt érvényességi időszak végéig (a Szálláshirdető egyedi döntése alapján minimum 1 nap, maximum 10 nap). Ezen időszak alatt a Szállásfoglalót illeti meg a kiajánlott szolgáltatás. Amennyiben az érvényességi időszakon belül a Szálláshirdető nem tudja biztosítani a korábban kiajánlott szolgáltatást, úgy köteles azonos áron, ugyanolyan színvonalú vagy jobb ellátásban részesíteni a Szállásfoglalót. A foglalási jutalékra a Travelminit ebben az esetben is jogot tart. Ajánlatkérés alapú foglalás esetén, a Szálláshirdető által kiajánlott szolgáltatást (árajánlatot) minimum 24 óráig kell fenntartani a Szállásfoglaló részére, ennél rövidebb érvényességi idő megadására a Travelminit foglalási rendszere nem biztosít lehetőséget.

4.5. Telefonos közreműködés az ajánlatkérés alapú foglalásban: A szállásfoglalás folyamatának felgyorsítása és a jobb felhasználói élmény érdekében, a Travelminit telefonos ügyfélszolgálat által, telefonon biztosít szállásfoglalási lehetőséget a Szállásfoglalók számára. Telefonos szállásfoglalás során a Travelminit munkatársa megkeresi a Szálláshirdető partnert telefonon (írásos megkeresés helyett), és így kéri le a szabad időpontot, árat és a további foglalási feltételeket. A telefonbeszélgetés során, a Szálláshirdető által megadott információk kerülnek továbbításra ajánlatként a Szállásfoglaló felé. Amennyiben a Szállásfoglaló elfogadja a telefonon kapott szállásajánlatot, akkor a Travelminit mindkét fél (Szálláshirdető és Szállásfoglaló) számára írásos foglalási igazolást állít ki, amely által véglegesítődik a foglalás. A foglalás alapjait minden esetben az írásban kiállított foglalási igazolás képezi. Haladéktalanul szükséges a Travelminitet értesíteni, amennyiben a Szálláshirdető hibát fedez fel a részére kiállított írásos szállásfoglalási igazolásban.

4.6. A jó felhasználói élmény és a hatékonyabb együttműködés érdekében, a Szálláshirdető minden, a Travelminit által küldött érdeklődést vagy azonnali foglalási szándékot, köteles 24 órán belül megválaszolni (hétvégét is beleértve). A 24 órán belül meg nem válaszolt szállásfoglalási kérést (érdeklődést vagy azonnali foglalást) a Travelminit jogosult a Szálláshirdető előzetes értesítése nélkül és hozzájárulásának hiányában is, automatikusan visszautasítani, és a Szállásfoglaló részére más szálláshelyet kiajánlani. Amennyiben a Szálláshirdető 4 alkalommal kicsúszik az 1 napos határidőből, a Travelminit jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani. A 24 órán belül meg nem válaszolt érdeklődés vagy azonnali foglalás miatt a Travelminit jogosult a Szálláshirdetőt e-mailben, telefonon, SMS-ben, faxon vagy más kapcsolattartásra alkalmas eszközön keresni.

4.7. Véglegesített foglalásnak minősül azon ajánlatkérés, amelyet a Szálláshirdető visszaigazol e-mailben, SMS-ben, telefonon vagy a szállás adminisztrációs felületén, továbbá mindhárom fél (Szállásfoglaló, Szálláshirdető, Travelminit) számára ismertek a foglalás tárgyát képező, kiajánlott szolgáltatások és azok összértékei. Minden véglegesített foglalás (az előbbiekben részletezettek szerint) érvényes foglalásnak minősül és a Szálláshirdetőt jutalék befizetésére kötelezi a Travelminit felé, kivéve ha a foglalás előzetesen lemondásra kerül a Szállásfoglaló által, vagy a Szállásfoglaló nem foglalta el a szálláshelyet.

4.8. A Szálláshirdetőnek joga van előleg/foglaló fizetéshez kötni a szállásfoglalás fenntartását. Az előleg érvényesítésével kapcsolatos kérdéseket a következő bekezdések pontosítják.

4.9. A Travelminit rendszerében a Szálláshirdetőnek szükséges meghatározni, hogy a sikeres foglalás után milyen mértékű előleget/foglalót igényel a Szállásfoglalótól. Az előleg/foglaló mértékét a Szálláshirdető meghatározhatja százalékos formában vagy abszolút értékben. A Travelminit rendszerében előzetesen meghatározott, szálláshirdetésben megjelölt előleg/foglaló mértéke rögzíti, hogy a Szálláshirdető milyen összeget kérhet el előleg/foglaló formában a Szállásfoglalótól, a foglalás során. Speciális esetekben (csoportos foglalás, hosszú távú foglalás stb), az ajánlatadás során, a Szálláshirdetőnek lehetősége van eltérni az alapértelmezett előleg/foglaló mértékétől, abban az esetben, ha az eltérést indokolja a Szállásfoglaló számára.

4.10. A Szálláshirdetőnek szükséges rögzíteni a Travelminit rendszerében az előleg utalásához szükséges információkat (pl előleg/foglaló utalásának módja, számlaszám stb), annak érdekében, hogy sikeres szállásfoglalás után, a Travelminit ezt továbbítani tudja a Szállásfoglaló számára. A Szálláshirdető engedélyezi a Travelminit számára, hogy a foglalás visszaigazolása során automatikusan továbbítsa az előleg/foglaló befizetéséhez szükséges adatokat a Szállásfoglaló számára.

4.11. A Szálláshirdetőnek szükséges rögzíteni a Travelminit rendszerében, hogy a szállásfoglalási igazolás kiállítását követően mennyi idő áll rendelkezésre az előleg/foglaló teljesítéséhez. A foglalás fenntartásához a Szállásfoglalónak a meghatározott időn belül szükséges a fizetést teljesíteni. Amennyiben a Szállásfoglaló nem teljesíti az előleg/foglaló kötelezettségét a meghatározott időszakon belül, úgy a Szálláshirdetőnek joga van a foglalást törölni. A foglalás törléséről a Szálláshirdetőnek kötelessége értesítenie mind a Szállásfoglalót, mind pedig a Travelminitet. Előleg/foglaló befizetésének elmulasztása miatt törölt foglalás után a Szálláshirdető nem köteles jutalékot befizetni, amennyiben a törlés időpontjától számított 72 órán belül a Travelminitet értesítette, és a Travelminit a kérésének helyt adott.

4.12. A Szálláshirdetőnek szükséges rögzíteni a Travelminit rendszerében az általa kezelt szálláshelyre vonatkozó foglalási és/vagy lemondási feltételeket. A Szálláshirdető csak akkor tud követelést intézni a Szállásfoglaló felé (pl késői lemondás, no-show stb) amennyiben a Travelminit rendszerében megfelelően kitöltötte az adott szálláshelyre vonatkozó foglalási és lemondási feltételek. Adott szállásra vonatkozó speciális lemondási feltételek hiányában, a standard Travelminit lemondási feltétel lép érvényben, mely szerint a Szállásfoglaló bármikor ingyenesen (kötbér nélkül is) lemondhatja a szállásfoglalását. Amennyiben a Szálláshirdető előleget/foglalót kér a Szállásfoglalótól, úgy a lemondási feltételekben köteles pontosítani, hogy az milyen esetben jár vissza és milyen esetben nem.

4.13. Az ajánlatkérés alapú szállásfoglalás során, a végleges szállásfoglalási igazolás kiállítása előtt, súlyos szerződésszegésnek minősül direkt kapcsolatfelvételre alkalmas információk közlése a Szállásfoglalóval (pl. telefonszám, e-mail cím, internetcím), illetve direkt kapcsolatra való serkentés/utalás, amely által a Szállásfoglaló, a Travelminit megkerülésével keresheti meg a Szálláshirdető partnert. Amennyiben a Travelminit tudomására jut hasonló tevékenység, azonnali hatállyal megszüntetheti a kapcsolatot a Szálláshirdetővel, valamint jogosult az aktuális megrendelés értékét, jutalék formájában érvényesíteni akkor is, ha az aktuális foglalás nem jött létre a Travelminit rendszerén keresztül.

4.14. Súlyos szerződésszegésnek minősül a szállásfoglalás utólagos lemondatása a Szállásfoglalóval, a jutalékfizetés elkerülésének céljából. Amennyiben a Travelminit tudomására jut hasonló tevékenység, azonnali hatállyal felfüggesztheti az együttműködést a Szálláshirdetővel, valamint jogot tart az aktuális foglalás jutalékára.

4.15. Amennyiben egy, a Travelminiten keresztül történt foglalást a Szállásfoglaló a Szálláshirdetőnél lemond (például telefonon, e-mailben vagy személyesen), a Szálláshirdetőnek kötelessége 72 órán belül a Travelminit tudomására hozni a lemondást.

4.16. Amennyiben a Szállásfoglaló nem jelenik meg szálláshelyen (no-show), a foglalás során közölt érkezési nap 23. órájának 59. percéig, úgy a Szálláshirdető köteles a Travelminitet értesíteni 72 órán belül (az érkezés dátumától számítva), hogy a foglalás utólagosan lemondásra kerüljön a jutaléknyilvántartó rendszerben. A vendég elmaradását e-mailben, telefonon vagy a foglalási igazoláson lehet bejelenteni. A 72 órán belül be nem jelentett vendégelmaradások után, a Travelminit kiszámlázza a foglalást megillető jutalékot.

4.17. A Travelminit rendszerén keresztül létrejött szállásfoglalások során, a Szálláshirdető és a Szállásfoglaló között kizárólagos közvetlen szerződés jön létre (ezáltal jogi kapcsolat). A Szálláshirdető feljogosítja a Travelminitet, hogy a szállásfoglalások lebonyolítása által ezen szerződéses viszonyt létrehozza, valamint elismeri szerződő félként a Szállásfoglalót. A viszony alapadatait a szállásfoglalási igazolás és a szálláshirdetés adatlapja határozza meg. A Szállásfoglaló panaszai, elégedetlenségei közvetlenül a Szálláshirdetővel rendeződnek, ettől a Travelminit elhatárolódik, ugyanakkor saját belátása szerint a Travelminit segíthet a feleknek a kérdéses probléma orvoslásában.

5. Travelminit árgarancia (a legkedvezőbb ár biztosítása)

5.1. Ahhoz, hogy a Travelminit a Szállásfoglalók igényeit versenyképes és korrekt módon ki tudja szolgálni, valamint a Szálláshirdetők számára jelentős forgalmat tudjon biztosítani, minden Szálláshirdető partnere felé kötelező érvénnyel alkalmazza az „árgarancia” (garantált legalacsonyabb ár) szabályt.

5.2. Az árgarancia meghatározása: a Travelminit rendszerében feltüntetett, a Szálláshirdető által kínált szolgáltatás(ok) ára nem lehet magasabb a szálláshely saját weboldalán/ajánlatában feltüntetett áraknál. Az árgaranciát az alábbi foglalási feltételek alapján értelmezzük és érvényesítjük:

 • ugyanarra a szálláshelyre és szobatípusra szóló foglalás (pl. szoba, apartman stb.);
 • ugyanarra az érkezési dátumra és foglalási időszakra szóló foglalás;
 • ugyanazokkal a szolgáltatásokkal és feltételekkel rendelkező foglalás (pl. csak szállás, félpanzió, csomagajánlat, lemondási feltétel stb.);
 • aznap történő foglalásra (a Travelminit oldalain történt foglalás megvalósulásától számítva);
 • a foglalás nem „klubtagság”, „hűségprogram”, „kuponok” vagy más „szállásadó által létrehozott speciális promóció” keretén belül valósítható meg;
 • online foglalható és még mindig elérhető az alacsonyabb ár (tehát nem offline foglalás).

5.3. A Szálláshirdető kötelessége, hogy a fenti feltételek alapján teljesítse az árgaranciát a Travelminit rendszerében.

5.4. A Szálláshirdető eleget tesz a Szállásfoglaló követelésének, amennyiben az árgaranciát nem teljesítette a Travelminit rendszerében, azaz köteles a megadott árat csökkenteni a Szállásfoglaló számára, amennyiben alacsonyabb ár érhető el a szálláshely saját weboldalán/ajánlatában.

5.5. A Travelminit fenntartja a jogot a Szálláshirdető fiókjának átmeneti vagy végleges felfüggesztésére, amennyiben az árgarancia nem teljesül.

6. Travelminit kuponkód és kedvezmény elfogadása

6.1. A Travelminit különböző értékű és típusú kedvezményeket (pl. kuponok, árengedmények, ajándék éjszakák és más hasonló kedvezmények) biztosíthat a Szállásfoglalónak. A kedvezmények meghatározhatók százalékban vagy konkrét számértékben.

6.2. A Travelminit által biztosított, a Szállásfoglaló részére kiállított kedvezménykuponok beválthatók a Travelminit teljes kínálatában szállásfoglalás során.

6.3. A Szálláshirdető hozzájárul, hogy a Travelminit foglalási rendszerén keresztül érkező foglalások esetében elfogad kuponbeváltást, úgy, hogy a kupon értékét a Travelminit téríti meg. (Példa: Egy adott foglalásának összértéke 100.000 Ft, a Szállásfoglaló pedig rendelkezik egy 5.000 Ft értékű kedvezménykuponnal, amit bevált a foglalás során. Ebben az esetben a Szállásfoglaló csak 95.000 Ft összeget fizet a Szálláshirdető felé a helyszínen, a fennmaradó 5.000 Ft összeget pedig a Travelminit fizeti a vendég távozása után. Így a Szálláshirdető hozzájut az őt megillető 100.000 Ft végösszeghez, 95000 Ft-ot a Szállásfoglaló, 5.000 Ft-ot a Travelminit fizet.)

6.4. A Szállásfoglaló által, szállásfoglalás során beváltott kupon értékét a Travelminit fizeti a Szálláshirdető felé, a vendég távozását követő hónapban. A Travelminit két módon térítheti meg a kupon értékét: (a) banki átutalással fizet, amennyiben a Szálláshirdető számlát küld a Travelminit felé, (b) vagy pedig a Szálláshirdető jutalékegyenlegen történő jóváírással (ennek megfelelően a Szálláshirdető a későbbiekben ennyivel kevesebb jutalékot fizet a Travelminitnek). A fizetés módját a Szálláshirdető határozza meg, és közli a Travelminit felé, a foglalás létrejötte után.

6.5. A Szálláshirdető vállalja, hogy semmilyen esetben és semmilyen formában nem kéri a Szállásfoglalót a Travelminit által biztosított és anyagilag fedezett kedvezménykupon értékének kifizetésére. A Szálláshirdető minden esetben figyelembe veszi a Travelminit által kiállított foglalási igazoláson megjelenő árkalkulációt és fizetéskor a kuponbeváltás utáni, helyes árat kéri a Szállásfoglalótól.

7. Szálláshirdető kedvezményei és csomagajánlatai

7.1. A Travelminit lehetőséget biztosít a Szálláshirdető számára, szálláscsomagok, időszakos kedvezmények, nagymértékű árengedmények hirdetésére. A Szálláshirdető kedvezményeire és csomagajánlataira a jelen Szálláshirdetési feltétel alkalmazandó.

8. Jutalék, számlázás és fizetési feltételek

8.1. A Szálláshirdető által feltöltött szálláshirdetéseket a Travelminit ingyenesen jeleníti meg a szálláshirdető rendszerében (nincs aktivációs, regisztrációs vagy éves díj), viszont minden sikeres foglalás után, a szolgáltatás ellenértékeként, jutalékot számláz ki a Szálláshirdető felé.

8.2. A jutalék mértéke:

 • (a) Romániai nem ÁFA fizető partner felé nettó 10,084034%, bruttó 12%
 • (b) Romániai ÁFA fizető partner felé nettó 12%, bruttó 14,28%
 • (c) Magyarországi, közösségi adószámmal nem rendelkező partner felé nettó 10,084034%, bruttó 12%
 • (d) Magyarországi, közösségi adószámmal rendelkező, ÁFA fizető partner felé nettó 12%, bruttó 12% (ÁFA mentes)

8.3. A Travelminit, egyéni elbírálás szerint, a Szálláshirdetővel történő előzetes egyeztetés és/vagy szerződés kiegészítés alapján, a standard jutalékszinttől eltérő jutalékot állapíthat meg.

8.4. A jutalékfizetés kötelessége vonatkozik az étkezési szolgáltatásokra (reggeli, ebéd, vacsora és más étkezés), valamint egyéb, a Szállásfoglaló által megrendelt szolgáltatásra is (mint pl. wellnesshasznált, internethasználat, parkolási díj, takarítási díj, terembérlés vagy egyéb szolgáltatás).

8.5. Az idegenforgalmi adó vagy egyéb helyi idegenforgalmi illeték nem esik jutalékfizetés terhe alá, így a Travelminit tanácsolja, hogy a Szálláshirdető ezeket az összegeket ne foglalja bele a foglalás során megadott, fizetendő végösszegbe.

8.6. Jutalékegyeztetés: A Szállásfoglaló érkezésének dátumától számítva 72 óra (azaz 3 nap) biztosított a Szálláshirdető számára, hogy a vendég meg nem érkezését (no-show) vagy a megérkezett személyek számának (és így a fizetés részleteinek) módosulását jelezze a Travelminit felé. A Szálláshirdető partner ezt jelezheti az online felületen, telefonon vagy e-mailben. Amennyiben a Szálláshirdető nem értesíti a Travelminitet 72 órán belül, úgy a jutalék a foglalási igazolásnak megfelelően kiszámlázásra kerül és fizetésköteles.

8.7. A Travelminit havonta számlázza a jutalék értékét a Szálláshirdető partner felé, amennyiben az előző időszak összjutaléka eléri az 1000 Ft vagy 15 RON összeget. Ennél kisebb jutalékot 2–6 hónapos időszakonként számláz ki. A jutalékot díjbekérő számlával kéri a Travelminit, a hónap első 5 munkanapja során. A jutalék befizetése a Travelminit által, e-mailben kiküldött, díjbekérő számlán lévő adatok alapján teljesítendő. A fizetés teljesítése után a Travelminit végleges számlát küld a Szálláshirdetőnek, szintén e-mailben.

8.8. A Szálláshirdető által meghatározott, ajánlatadáskor és/vagy szállásfoglalás visszaigazolásakor alkalmazott, előleg/foglaló mértéke alapján, a Travelminit kétféle számlázási időszakot alkalmaz:

 • (a) jutalékszámlázás a vendég távozása után: amennyiben a Szálláshirdető 0–10% előleget/foglalót kér a Szállásfoglalótól a szállásfoglaláskor, úgy a Travelminit a Szállásfoglaló kijelentkezését követő hónapban számlázza a jutalékot;
 • (b) jutalékszámlázás az előleg beérkezése után: amennyiben a Szálláshirdető 10%-nál nagyobb előleget/foglalót kér a Szállásfoglalótól a szállásfoglaláskor, úgy a Travelminit a szállásfoglalási igazolás kiállítási dátumát követő hónapban számlázza a jutalékot. A jutalék kiszámlázása abban az esetben teljesül a Travelminit részéről a foglalási igazolás kiállításának dátumát követő hónapban, amennyiben (b1) bizonyítást nyert az előleg Szállásfoglaló részéről történő teljesítése és/vagy (b2) a foglalási igazolás dátuma és a számlázás dátuma között eltelt legalább 15 nap.

8.9. A Travelminit visszatéríti a jutalékot a Szálláshirdető számára, amennyiben a "b" típusú számlázási időszaknak köszönhetően, egy adott szállásfoglalásra a jutalék korábban már befizetésre került, azonban az utólagosan lemondódott vagy a vendég nem jelent meg. A Travelminit kredit formájában téríti meg, az utólagosan lemondott foglalásra a Szálláshirdető által befizetett jutalékot.

8.10. A Szálláshirdető köteles a Travelminit szolgáltatásaiért (sikeresen közvetített foglalás, kiemelt hirdetési időszak vagy más előzetesen megrendelt szolgáltatás) díjat, jutalékot fizetni. Amennyiben a Szálláshirdető partner nem teljesíti a jutalékfizetést a fizetési határidő végéig, úgy a Travelminit késési/mulasztási díjat számolhat fel a Szálláshirdető partner felé. Késési díjként havi 10% kerül felszámításra, az eredetileg kiszámlázott összegre. A Travelminit jogosult 2 hónapnál régebbi fizetés elmulasztás esetén behajtócéget alkalmazni a tartozás kiegyenlítése érdekében, ez esetben a behajtócég költségei a Szálláshirdetőt terhelik. A jutalékbefizetés késése miatt a szálláshirdetés automatikusan hátrább kerülhet a találati listában.

8.11. A Szálláshirdető hirdetéseinek megjelenítését a Travelminit csak akkor vállalja, ha a hirdetések költségei kifizetésre kerültek. Amennyiben a szolgáltatás díja(i) nem került(ek) kifizetésre, a Travelminit felfüggesztheti a hirdetés megjelenítését, valamint a Szálláshirdető felhasználói fiókját is inaktívvá teheti.

8.12. A krediteket a Travelminit és Szálláshirdető közötti tartozások/elmaradások nyilvántartására használjuk. A pozitív kreditegyenleg megmutatja, hogy mennyivel tartozik a Travelminit a Szálláshirdetőnek, a negatív kreditegyenleg pedig azt, hogy a Szálláshirdető mennyivel tartozik a Travelminitnek. A krediteket a Travelminit a havi jutalékszámlázáskor egyenlíti, amennyiben a teljes kiszámlázandó összeg (jutalék és kredit együttesen) pozitív. A Szálláshirdetőnek lehetősége van kérni az egyenlítést a Travelminittől, amennyiben a Travelminit adós a Szálláshirdető felé. A Szálláshirdető számla kiállításával kérheti a tartozás rendezését. A Travelminit kredit formájában jóváírhat a Szálláshirdető felé kompenzációt, promóciós kampány alapú kedvezményt, Szállásfoglaló által beváltott kedvezménykupon ellenértékét stb.

8.13. A Szálláshirdető letét (biztonsági keretforrás) fizetésére kötelezhető a további együttműködéshez a Travelminit által, ha korábbi fizetési késésre volt példa. A letét az együttműködési szerződés megszüntetése/felmondása után teljes mértékben visszatérítésre kerül a Szálláshirdető felé, amennyiben nem áll fenn tartozás. A letét értéke egyenlő a korábban kiállított jutalékszámlák átlagának kétszeresével. Speciális esetekben a Travelminit magasabb vagy további letétet kérhet, amennyiben a Szálláshirdető forgalma növekszik, vagy sorozatosan elmulasztja a befizetéseket.

9. Szállásfoglalási szolgáltatás teljesítése a Szállásfoglaló felé

9.1. A Szálláshirdető köteles a Szállásfoglaló által korábban megrendelt szolgáltatásokat (pl. szobafoglalás) fenntartani a Szállásfoglaló számára, az érkezés napjának végéig (23 óra 59 percig) az esetleges késői szálláshely-elfoglalás miatt, ugyanakkor a Travelminit tanácsolja, hogy a Szálláshirdető lépjen kapcsolatba a Szállásfoglalóval az érkezés napján és egyeztesse a érkezés idejét.

9.2. A Szálláshirdető köteles a megrendelt szolgáltatásokat (szállás, étkezés stb.) biztosítani a vendég számára a szállásfoglalási igazolásban leírtak és a szálláshirdetés adatlapján megjelenő információk szerint. Amennyiben a Szálláshirdető valamilyen okból kifolyólag (pl. túlfoglalás, karbantartási probléma, személyzethiány vagy más ok miatt) nem tudja a korábban megrendelt szolgáltatásokat biztosítani, úgy köteles:

 • a Szállásfoglaló számára azonos vagy magasabb színvonalú szálláshelyet biztosítani a közelben, az érkezéstől számított 30 percen belül;
 • az esetlegesen felmerülő plusz költségeket (pl. magasabb ár az új szálláson, utazási költség, kommunikációs költség vagy egyéb más költség) fedezni;
 • a Travelminit számára a jutalékot teljesíteni.

10. Együttműködések, megkeresések

10.1. A Travelminit mindent megtesz annak érdekében, hogy a Szálláshirdető partnereivel kiváló és eredményes kapcsolatot tartson fenn, ennek érdekében különböző megkereséseket folytat e-mailben, SMS-ben, telefonon és esetenként személyesen is. Szálláshirdető partnereink elfogadják az ilyen jellegű megkereséseket.

10.2. A Travelminit telefonon segíti a szállásfoglalás folyamatát a 4.5. pontban leírtak alapján.

10.3. A Travelminit telefonos vagy e-mailes megkeresések által segít optimalizálni a Szálláshirdetők kínálatát az eredményesebb együttműködés érdekében. A Travelminit időnként kiemelt megjelenési/kampány/promóciós jelleggel felkeresheti a Szálláshirdető partnereit.

10.4. A Travelminit különösen odafigyel a Szálláshirdető partnerek javaslataira, véleményére és ötleteire a rendszer működésével kapcsolatban, és szorgalmazza az ilyen jellegű megkereséseket, amelyek a szállásfoglaló rendszer jobbá tételére és a kölcsönös együttműködés javítására irányulnak. Hiba észlelése esetén elvárjuk a Szálláshirdető partnereinktől, hogy azt mihamarabb jelezzék a hiba mielőbbi orvoslása végett.

10.5. A Travelminit a Szállásfoglalók értékelésére, utólagos véleményére, valamint belső minőségi faktorokra alapozva időszakos vagy végleges kitüntetéseket ítélhet oda a Szálláshirdető partnerek által működtetett szállásoknak. A kitüntetéseket jogosult megjeleníteni a Travelminit weboldalain, valamint online és offline promóciós anyagaiban.

10.6. A Travelminit jogosult kiemelt kapcsolatot fenntartani a Szálláshirdető partnerekkel, aminek eredményeképpen a kiemelt Szálláshirdető ajánlatának több megjelenést biztosíthat.

10.7. A Travelminit több ügyfélszerző csatornát használ annak érdekében, hogy a Szálláshirdető szolgáltatását népszerűsítse. Ilyen csatornák lehetnek: természetes keresési találatok, fizetett keresési hirdetések (pl. Google AdWords stb.), partnerprogramok, e-mail kampányok, hűségprogramok, megjelenés alapú hirdetések (pl. Facebook-hirdetések), offline hirdetések, médiamegjelenések és más hasonló ügyfélszerző módszerek. A Travelminit jogosult a reklám- és ügyfélszerző anyagaiban a Szálláshirdető partner teljes hirdetésének anyagát (beleértve a nevét, fotóit) felhasználni külön engedélykérés nélkül is.

11. Szerződés megszüntetése/felmondása, időtartama és egyéb rendelkezések

11.1. A szálláshirdetési szerződés határozatlan időtartamra szól, és az online vagy offline regisztráció időpontjától érvényes.

11.2. Mindkét fél (Travelminit, Szálláshirdető) előzetes egyeztetés alapján szüntetheti meg a szerződést. A szerződés egyoldalú felmondására csak a feltételek megsértése alapján nyílik lehetőség.

11.3. A hirdetés megszüntetését és/vagy az együttműködési szerződés felmondását a Szálláshirdetőnek e-mailben kell kérnie a Travelminittől (a Kapcsolat menüpont alatt megadott e-mail címen). A kérésnek a regisztrált, kapcsolattartó e-mail címről kell érkeznie és tartalmaznia kell: a hirdetés nevét, a Szálláshirdető nevét és telefonszámát, valamint a megszüntetés/felmondás okát. A szerződés akkor kerül véglegesen megszüntetésre/felmondásra, amikor erről a Travelminit visszaigazoló e-mailt küld a Szálláshirdetőnek.

11.4. A Travelminit írásban (e-mailben) közli, ha a szálláshirdetési szerződést felmondja a Szálláshirdető partnerrel, részletezve a felmondás okát.

11.5. Függőben lévő érdeklődés, foglalás és/vagy be nem fizetett jutalék esetében csak akkor lehet megszüntetni/felmondani a szerződést, ha a függőben lévő foglalások rögzítésre kerültek, valamint a Travelminit részére a jutalék kiegyenlítésre került. A hirdetés megszüntetésének/felmondásának folyamatában is, a Szálláshirdető kötelessége a Travelminit által leközölt érdeklődések megválaszolása, a foglalások visszaigazolása, valamint a Szállásfoglalónak a későbbiekben történő, megfelelő kiszolgálása a foglalásban visszaigazoltak alapján.

11.6. A Travelminit egyoldalúan felmondhatja a szerződést amennyiben az oldal működését felfüggeszti (ideiglenesen vagy véglegesen) gazdasági, technikai vagy jogi okok miatt, továbbá a weboldalt bármikor módosíthatja (beleértve: hirdetésekről megjelenített információk, külalak, design, működési struktúra és más mód), mindezt a Szálláshirdető előzetes értesítésével. Ha a megelőző értesítés nem lehetséges, akkor utólagos értesítés által. Technikai karbantartás, rövid fejlesztés miatt bekövetkezett leállás esetén a Travelminit nem küld értesítést a Szálláshirdető részére.

11.7. Jelen szerződés megszegése miatt a szerződés felmondható, mindazonáltal a Travelminit igyekszik a kialakult helyzetet minden eszközzel orvosolni és a hirdetést/együttműködést továbbra is fenntartani.

11.8. A Travelminit mindent megtesz annak érdekében, hogy jelentős forgalmat biztosítson a Szálláshirdető partnerek számára, ugyanakkor nem vállal eredményfelelőséget (pl. biztatási kár, elmaradt haszon stb.), hiszen a forgalom realizálódása nagymértékben függ a Szálláshirdető partner kínálatától, hatékonyságától, árszabásától és más tevékenységétől.

11.9. Titoktartás: A Szálláshirdető hozzájárul a Travelminit titoktartási elveihez, amelyek szerint mindkét fél titokban tartja egymás egyéni adatait, gazdasági és forgalmi mutatóit (pl. foglalási adatok, vendégek személyes és kapcsolattartási adatai, látogatottság, forgalom, pénzügyi adatok, marketingtervek, ügyféladatok, műszaki információk stb.).

12. Kiegészítés

12.1. Jelen feltételekre a romániai jogrend vonatkozik.

12.2. A szálláshirdetési feltételek jelenlegi verziója hatályos 2018.03.01.-től. A korábbi verziók ügyfélszolgálatunkon keresztül érhetők el.

12.3. A felhasználási feltételekben szereplő alcímek nem definiálják vagy írják le teljes mértékben az adott rész tartalmát, mindössze referenciajellegűek. Az alcímekben szereplő pontok egymással átfedésben vannak, így egységesen értelmezendők.

12.4. További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal: info@travelminit.hu.