Tutorial video

Stimate Partener, prin acest tutorial echipa Travelminit îți prezintă:

  1. Meniul Rezervări și cereri de ofertă

  2. Cum poți actualiza disponibilitatea și tarifele  

  3. Cum poți adăuga și modifica reguli de rezervare.

În primul rând, este nevoie să te autentifici în contul tău propriu iar după acesta ți se va afișa primul meniu: “Rezervări și cereri de ofertă”.  Aici poți verifica toate rezervările și statusul lor, totodată poți folosi filtrele ca să verifici mai ușor rezervările care vor sosi,astăzi și mâine.

În al doilea meniu: “Tarife și capacitate” îți poți actualiza cu ușurință prețurile și disponibilitatea. 

Pentru a actualiza Capacitatea te rugăm să accesezi primul submeniu “Tarife și capacitate”. În prima parte a paginii poți selecta perioada, pentru care dorești să modifici capacitatea. 

Sistemul îți va afișa automat toate tipurile de camere, însă dacă dorești să modifici capacitatea doar pentru un singur tip de cameră, trebuie să elimini restul camerelor, iar calendarul ți se va afișa doar pentru camera selectată. Dacă ți s-a ocupat capacitatea pentru toate camerele matrimoniale din data de nouăsprezece decembrie scrie în căsuța de sub data de nouăsprezece cifra zero, astfel pe data respectivă nu vei putea primi rezervări. În cazul în care s-au ocupat cinci camere din cei douăzeci apasă pe câmpul respectiv și modifici numărul camerelor disponibile. Toate modificările efectuate sunt salvate în mod automat.

În cazul în care ai mai multe zile consecutive ocupate dintr-un tip de camera poți folosi completarea automată, astfel nu trebuie să marchezi în fiecare căsuță cifra 0, ci apeși butonul completare automată, selectezi perioada dorită, bifezi zilele pentru care dorești să efectuezi modificarea și scrie cifra zero în căsuța liberă și la sfârșit apasă butonul Salvare.

Mențineți disponibilitatea actualizată într-un mod facil și foarte rapid!


În pașii următori îți vom arăta cum poți actualiza prețurile de pe desktop. Tarifele pot fi modificate tot din meniul "Tarife si capacitate", iar setările pentru a predefini datele pentru care dorești să faci o modificare sunt aceleași setări ca cele de la actualizarea capacității. Selectând un anumit tip de cameră, trebuie doar să dai click pe câmpul care conține prețul și poți să transcrii manual prețul anterior. Spre exemplu: modificăm prețul la camera standard pentru data de 21 decembrie de la 200 la 250 de lei. 

În cazul în care ai setat anterior că prețul camerei diferă în funcție de persoane și ai precizat mai multe prețuri, acesta poate fi modificat pe fiecare persoană în parte. 

În cazul în care dorești să modifici tarifele pentru o perioadă mai îndelungată poți folosi completarea automată, astfel nu trebuie să modifici în fiecare căsuță tarifele, ci apeși butonul completare automată, selectezi perioada dorită, bifează toate zilele după care transcrii prețul dorit și la sfârșit apasă butonul Salvare.

Următorul meniu: Calendar și disponibilitate îți oferă o imagine despre zilele complet ocupate, însă modificările se vor efectua în meniul Tarife și capacitate. 


Unitatea ta de cazare poate fi rezervată doar cu îndeplinirea anumitor condiții? Îți arătăm cum poți seta condiții de rezervare în anunțul tău.

Pentru a adăuga o regulă de rezervare accesează submeniul "Condiții de rezervare".

Regulile pe care le poți seta sunt următoarele:

  • Zile în care nu este posibilă sosirea

  • Zile în care nu este posibilă plecarea

  • Număr minim de nopți

  • Număr maxim de nopți

  • Număr minim de zile înainte de sosire

  • Plată în avans/anulare


În cazul în care unitatea ta de cazare poate fi rezervată doar pentru minim 2 nopți în luna Mai, poți seta acest lucru în următorul fel: selectează intervalul dorit din calendar, după care scrie cifra 2 în câmpul liber și apasă butonul Salvare. Dacă dorești să modifici regula de rezervare pentru anumite zile, trebuie să suprascrii fiecare zi în parte, de exemplu pentru ziua de 3 și 4 mai, dorești să primești rezervări pentru minim 3 nopți, trebuie să modifici în căsuțele respective. 

Un alt exemplu:

Dacă vrei ca oaspeții să-și efectueze o rezervare cu 1 zi înainte de sosire, selectează din calendar perioada, după care scrie cifra 1 în căsuța liberă și apasă butonul Salvare

Dacă dorești eliminarea oricărei reguli de rezervare, apasă butonul Automatic fără să scrii o valoare în căsuța de dinainte.

Aceste setări sunt valabile pentru toate tipurile de camere, dar dacă dorești, poți solicita activarea politicii de rezervare pentru fiecare tip de cameră separat, apăsând link-ul Activare politici de rezervare după tipurile de camere.


Pentru a primi rezervări într-un număr cât mai mare, te sfătuim să îți setezi doar regulile strict necesare.  

În cazul în care ai întrebări sau nelămuriri la oricare dintre pașii prezentați, contactează-ne, te ajutăm cu drag.